Kapell och båtdynor

BÅTKAPELL/MODELLER

Vi tillverkar kapell till de flesta båttyper. Allt från ekor till stora motorbåtar. Vi använder inga mallar utan mäter direkt på båten för bästa passform. I undantagsfall kan vi sy efter det gamla om det är i bra skick. Vill ni tvätta och impregnera Ert kapell så säljer vi medel av kända märken, men vi utför ej arbetet.

Till segelbåtar tillverkar vi sprayhoods, sittbrunnskapell, mantågsskydd, bomkapell mm. Enklare segelreparation kan vi oftast också fixa. Vi har även möjlighet att beställa hem tillbehör till segel såsom travare, hakar mm Behöver Ni nya bågar och beslag så ordnar vi det. Vi kan bocka det mesta till normalstora båtar, dock ej i rostfritt.

Motorbåt

Kan tillverkas i alla möjliga variationer, från enkla med endast en lucka med dragkedjor i aktern till tudelade med uttagbara sidor så det endast blir ett soltak kvar.
Motorbåtskapell, Doghouselucka, Hamnkapell, Pulpitskydd, Motorhuvor, Biminitop, Kapellöverdrag, Solskydd

Segelbåt

Sprayhooden tillverkas efter båtens förutsättningar och genomföringar görs för fall etc. Vill man, kan man ansluta ett sittbrunnskapell, då får man ett extra ”rum” och man blir inte så väderberoende. Detta måste anpassas individuellt till varje båt då de oftast inte är förberedda från fabriken. Sprayhood, Sittbrunnskapell, Bomkapell, Mantågsskydd

BÅTDYNOR & MARIN INREDNING

Vi klär om Era båtdynor och stolar och om så behövs tillverkar vi nya dynor i polyeter eller kallskum. Vi har ett bra sortiment på textilier lämpade till båtdynor, samt även vävda tyger som är vattentåliga istället för konstläder vilket är det vanligaste materialet i sittbrunnen. Vi har även flera prover på skrovmattor som vi kan beställa för egen montering. Vi ger råd om hur ni ska gå till väga för bästa utförande. Gardiner i båtar ska ibland vara formsydda och vi kan hjälpa till med mallning och sömnad. Dock har vi inga gardintyger på lager. Däremot har vi flera olika material till utvändiga solskydd.