OM- & TILLBYGGEN

OM- & TILLBYGGEN

Ibland känns huset för litet, då kanske det är ett alternativ att bygga till ett rum eller två. Hos oss får ni hjälp med att se vad som är möjligt att bygga för just Ert hus. Vi ger råd om bjälklag, bärande väggar, takkonstruktioner och allt annat som följer med vid tillbyggen. Vi samarbetar med lokala entreprenörer inom byggnad, markberedning, vvs och el. Kommunens byggförvaltning handhar bygglov, tillstånd och vilka ritningar som behövs.
TAK, VÄGG & GOLV
Att byta färger är ett enkelt sätt att förnya hemmet. Efter nya tapeter och färg har huset fått en "ansiktslyftning" och det relativt snabbt. Måla och tapetsera är det vanligaste arbetet som man ofta kan klara själv som husägare. Men ibland har man inte möjlighet, lust eller tid och då kan vi fixa det åt er. Vi utför allt underarbete som att sätta renoveringsgips (om så behövs) och spackling. Målning av tak och lister samt tapetsering. Till golvet finns det en uppsjö av olika varianter som trägolv, klickgolv, matta eller klinker att välja ibland - vi kan slipa om ert gamla eller lägga in ett nytt golv.

ALTANER & UTERUM
Det vi alla längtar till - sommaren, som förlängs av ett härligt uterum eller en tilltagen altan med plats för alla på sommarkalaset. Idag kan det mesta bli verklighet, det är bara fantasin och plånboken som sätter stopp. Vi kan, tillsammans med den lokala bygghandeln, hjälpa er att utforma en altan eller ett uterum som passar er vision och er ekonomi.

TERASSER & TRAPPOR
Trappor gör en bergig och kuperad tomt mer användbar. Man vill ju utnyttja hela sin tomt och är trädgården svårtillgänglig kan trappor med terrasser/avsatser vara lösningen. Vi kan göra ett besök och tillsammans tittar vi på vad som är möjligt i er trädgård. Vi gör det mesta inom träarbeten i trädgården.
KÖK & BAD
Köket är husets hjärta och är ett rum som ska vara både trivsamt och funktionellt. Det finns mycket att tänka på när det är dags att renovera köket. Eftersom det ofta är en stor investering är det viktigt att köket blir som man har tänkt sig. En erfaren snickare är bra att rådfråga även om byggvaruhusen hjälper till med viss köksplanering. Ritningen stämmer kanske inte alltid med verkligheten och då kan vi se vad som är möjligt. Väggar kan vara sneda, golv kan behöva riktas upp m.m. Vi bygger, sätter kakel, monterar skåp, hällar och diskbänkar. All el och vvs utförs av behöriga firmor.
Badrummet är ett annat rum som oftast är en stor investering. Det ska inte bara vara snyggt och fräscht, det är väldigt viktigt att görs på ett fackmannamässigt vis för att undvika våtrumsskador. Vi använder bara branschens rekommenderade material och följer gällande byggnormer och fackanvisningar. Vi har därför ett nära samarbete med lokala bygg- och färghandlare för att alltid vara "up-to-date". Vi sätter kakel och klinker och anlitar erfarna mattläggare vid behov. Vvs- och elarbeten utförs av behöriga samarbetspartners.

SOLDÄCK & BRYGGOR
Många har barndomsminnen från bad och fiske vid bryggor som kanske inte alltid var i bästa skick. Idag används nästan uteslutande tryckimpregnerat trä, vilket är tåligare vid fukt. Vi kan bygga stora soldäck för lata dagar eller landgångar som följer naturens krumbukter efter vattnet. Kontakta oss för fri rådgivning.
div
Hustillbyggen
Hustillbyggen
Hustillbyggen